20 – 24 AUGUST 2018, zilnic între orele 10-13

Programul SMART- Robo Week va propune o abordare noua a programarii dintr-o perspectivă mult mai atrăgatoare şi fascinantă pentru copii: robotica.

Se asigură: suportul de curs (prezentări Power Point, materiale printate) componentele electronice necesare experimentelor, unelte și dispozitive specifice.

Costul acestui curs este de 350 lei, care include si microcontrolerul Micro:bit, pe care îl va primi fiecare copil cu jocurile create de el însuși,
dar pe care va ști să și-l programeze și în viitor.

Cursul este axat pe utilizarea şi progamarera unui microcontroler numit Micro:bit care le va rămâne copiilor la finalizarea cursului. Ce este Micro:Bit ? Este de fapt un calculator de mici dimensiuni, cât un card de credit, cu un microprocesor plus o varietate de senzori și LED-uri, accelerometru, bluetooth etc. Este gata pregătit pentru a fi programat cu limbaje de programare vizuale, de tip blocuri, cu el se pot face jocuri simple, poate fi chiar “purtat” pe mână, poate interacţiona cu alte dispozitive sau poate fi controlat cu un Smartphone.

În cadrul acestui curs intensiv Asociaţia Smart asigură un loc gratuit pentru un copil provenind dintr-un mediu defavorizat punându-i la dispoziţie inclusiv laptop-ul pe care să înveţe, copil care va putea participa pe baza unei cereri și a documentelor justificative.

Îi invităm pe cei mici la o săptămână petrecută în mod creativ, util și distractiv, plină de provocări și de satisfacții. Vor învață în mod sistematic lucruri noi, vor experimenta, vor crea și se vor juca, iar la începutul noului an școlar vor avea cu ce să se mândrească!

Atelierele zilnice vor aborda, gradual, următoarele noțiuni:
• Calculatorul: componente, conectivitate, retele, sisteme de operare. • Organizarea datelor într-un calculator. Stocare, transfer, arhivare, instalari. Programe utilitare.
• Ce este programarea. Noțiuni fundamentale: variabile, structuri logice, blocuri repetitive, liste, matrici.
• Introducere în robotică: sisteme care percerp și controlează mediul înconjurător, programate de către om.
• Elemente de robotică: senzori (de distanță, de temperatură, de lumină, de prezență) leduri, controlere, motoare, telecomanda IR.
• Plăcuta Micro:bit un calculator în miniatură pe care învațăm să îl programăm, asftel încât să reacționeze la evenimente externe, să afișeze mesaje, grafică, animație sau să emită sunete.
• Programarea Micro:bit cu Mircrosoft Block Editor
• Jocuri și aplicații diverse pentru Micro:bit
• Controlul Micro:bit cu ajutorul unui smartphone cu Android.
• Programarea Micro:bit cu MicroPython – primele noțiuni de programare avansată prin scriere/verificare/testare de cod.

Se va pune accent pe învățare prin joacă, programare vizuală şi experimentare.

Înscrieri: până în dată de 18 august, prin email info@slc.rbh.ro sau
prin completarea formularului de pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/SmartLearningOradea/.

Locurile se vor ocupa in ordinea inscrierii (respectiv prin achitarea avansului)