Astăzi trăim într-o lume profund afectată de progresele rapide din tehnologie. Modul în care lucrăm, în care comunicăm, în care ne facem cumpăraturile şi chiar modul în care gândim s-a schimbat dramatic. Pentru a face față acestor schimbări rapide și pentru a da un sens  lumii din jurul nostru, trebuie nu numai să ne dezvoltăm înțelegerea modului în care funcționează tehnologia, dar şi să dezvoltăm abilități și capacități  care să ne  ajute să ne adaptăm la această nouă eră .

A învăța să “codăm” ne ajută să înțelegem cum funcţionează lucrurile, să explorăm idei, să creem și să facem lucruri  minunate pentru muncă dar și pentru joacă. Mai mult decât atât,  ne ajută să ne dezlănțuim creativitatea și să  lucrăm în colaborare cu oameni minunati atât din apropierea noastră cât și de peste tot în lume.

In fiecare vineri între orele 18-20 organizam gratuit pentru toti copii care frecventeaza cursurile SMART un club de infromatica.

Astfel vrem sa venim in întâmpinarea dorinţei lor coplesitoare de a se juca, de a interacţiona cu alti copii pe teme de calculatoare, de a socializa intr-un mediu organizat.

Fiecare sesiune de club va avea doua părţi (de aproximativ câte o oră fiecare)

  1. Prezentare/Debate:   poate fi un  film pe teme de informatica, algoritmi, calculatoare, istoria internetului,  un powerpoint,  o dezbatere, o expunere. E posibil sa avem si invitati speciali  (un programator profesionist, un olimpic la informatica, un psiholog, etc)
  2. Jocuri:  un copil prezinta in fiecare saptamana jocul favorit. Isi pregateste expunerea, cu toate informatiile colectate despre acel joc (preferabil in PowerPoint) , raspunde la intrebarile celorlalti,  face un demo al jocului,  ii lasa si pe ceilalti sa testeze, facem o mini-competitie, etc.

Deşi este o activitate benevolă şi gratuită, avem cateva reguli precise:

  1. Se consideră membrii activi ai clubului toti copii care sunt înscrisi în prezent la unul din cursuri.
  2. Locurile sunt limitate. Maxim 14 copii/ sesiune de club.
  3. Prezenta nu este obligatorie, dar trebuie anunţată din timp, cu mimin 2 zile inainte. Altfel nu este garantat accesul.
  4. Se penalizează (cu un sistem de notare ce va fi comunicat ulterior) anunţarea prezentei şi neparticiparea precum si prezentarea la club fară preanuntare.
  5. Nu se admite prezenţa doar la partea a doua.
  6. În limita locurilor disponibile sunt bineveniţi şi părinţii la partea întâi a sesiunii.
  7. Parinţii care participă pot, dacă doresc, să ii răsfeţe pe copii cu o mică gustare.
  8. Modalitatea de comunicare cu privire la club, va fi Facebook-u (al părintelui, de preferat)