Poţi să ne ajuţi!

Model formular 230 (venituri salariale)

La fel ca în anii trecuți, Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2017, către o entitate non-profit. Conform Ministerului Finanțelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similară anului trecut, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiara de care aparțin până la data de 25 mai 2018

Impozitul pe salariul fiecăruia dintre noi, reținut lunar, se constituie ca sursă de venit la bugetul de stat.
Totuși, este dreptul fiecăruia să aleagă dacă cei 2% din impozit să fie virat către stat sau să fie direcționat către o entitate non-profit (organizație non-guvernamentală) penturu a o susține să realizeze toate acțiunile și proiectele viitoare.  Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte, catre entitatea dorita de acesta!

Procesul este gratuit, adica pe contribuabil nu-l va costa nimic in plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucreaza il plateste catre stat. Redirectionarea se va face de catre stat, incepand cu trimestrul IV al anului in curs.

Asociaţia Smart Learning Center îsi propune să poată asigura funcţionarea unui CLUB DE INFORMATICĂ pentru copii  permanent şi absolut gratuit!  Ajută-ne şi tu să ajutăm!