Grupa de PYTHON/AGORITMICĂ este cea la care copiii fac cunoştinţă cu primul limbaj de programare de nivel inalt  PYTHON.

Trecerea de la limbajul de programare Scratch (care este bazat pe blocuri colorate, pe tehnica drag-and-drop, pe acțiuni intuitive potrivite și unor vârste mai fragede) la Python care face parte din familia limbajelor avansate precum C/C++ sau Java se face treptat, utilizând multe jocuri, comparații si exemple.

Python este un limbaj de programare de nivel ȋnalt,  cu interpretare, de uz general , interactiv. Spre deosebire de alte limbaje de programare, este mult mai uşor de învăţat, are o sintaxă mai simplă, dar în acelaşi timp este deosebit de flexibil.  Din aceste motive este limbajul care a câştigat cea mai mare popularitate în ultimii ani, fiind recomandat şi celor care învaţă pentru prima oară un limbaj de programare.

Noi, la Smart Learning Center considerăm ca Python este modalitatea cea mai elegantă şi plină de satisfacţii imediate de a face cunoştintă cu ALGORTIMII,  cu gândirea structurată,  cu funcţiile şi cu structurile condiţionale si repetitive.  Aceste noţiuni se învaţă începând cu clasa a IX-a la clasele cu profil de specialitate (Informatică) şi desigur în facultate, însă la modul “hard way”, extrem de insipid şi dificil de înţeles, fără aplicaţii practice imediate.

Python este şi limbajul care stă la baza proiectelor de robotică (dezvoltări de aplicaţii pentru Raspberry Pi, Arduino ) pe care le vom iniţia în cadrul Grupei de Robotica  (de aceea parcurgerea acestui curs este o condiţie necesară pentru înscrierea la Grupa de Robotică)

Câteva din temele parcurse în cadrul acestui curs:

  • Variabile
  • Şiruri
  • Structuri condiţionale (IF / ELSE)
  • Structuri repetitive ( WHILE / FOR)
  • Funcţii
  • Obiecte
  • Proiecte proprii

Ce vă oferă acest curs?

Este prima incursiune în programarea de nivel înalt, aici sunt bazele unei posibile viitoare cariere de succes deoarece odată înţelese aceste noţiuni, orice alt limbaj de programare se învaţă mult mai uşor,  şi astfel pe tot parcusrul său educaţional copilul va avea un evident avantaj competitiv! 

  • Nr.maxim de copii în grupă:  9
  • Vârsta recomandată:  11 -14 ani
  • Cerinţe: Laptop personal

Nu sunt cerinţe hardware speciale pentru laptop, acesta poate fi si mai vechi (Sistem de operare: de la WindowsXP în sus, posibilitate de conectare la Internet, preferabil sunet, mouse). 

Sunt disponibile câteva laptop-uri ale Asociaţiei, dar este preferabil ca fiecare copil să lucreze pe propriul său calculator, astfel va putea continua şi acasă,  va avea răspunderea organizării datelor pentru fiecare din poiectele proprii, va avea grija salvării acestora, îşi va putea personaliza mediul de lucru digital, se va obişnui cu instrumentele colaborative de lucru.

Durata modulului:  12 săptămâni (trei luni)

Frecvenţa:  o dată pe săptămână (probabil sămbăta dimineaţa sau în cursul săptămânii dupămasa)

Durata unei sesiuni de lucru:  2 ore

Preţul:  45lei/sesiune

Vă rugăm să utilizaţi acest Formular pentru inscriere 2018   copii la cursurile de programare.